Vennensleutelsleutels


Sleutels

   Inleiding sleutels

   Onderstaande sleutels zijn bedoeld om beheerders van vennen te helpen bij het bepalen van hun beheer. Daarvoor worden drie stappen doorlopen. Allereerst wordt op basis van morfologische, chemische en biotische gegevens het ventype bepaald. Vervolgens kunnen vragen beantwoord worden om te achterhalen of de toestand van het ven verslechterd is als gevolg van verschillende vormen van aantasting. Tot slot wordt in de derde stap achterhaald wat de oorzaken zijn van aantasting en welke beheersingrepen geschikt zijn om het ven te herstellen.

    

   Voor het doorlopen van de sleutels zijn gegevens nodig. Deze heeft u mogelijk al in het tabblad waarnemigen opgegeven. Indien dat het geval is, dan zijn deze gegevens al voor u ingevuld alle sleutels. Als u alle beschikbare informatie heeft ingevuld, kunt u met de knop "bereken" de software laten bepalen hoe het met uw ven gesteld is.

    

   Het is niet nodig om alle vragen in te vullen. Wel is het zo dat de betrouwbaarheid toeneemt naarmate u meer informatie opgeeft. Zorg ervoor de de gegevens over één ven gaan. Wanneer u alle waarnemingen wilt resetten klik hierboven op de resetknop Reset de vennensleutel.. Wilt u een opgeven set waarnemingen bewaren, kunt u een account aanmaken en inloggen. Op uw persoonlijke pagina vindt u dan onder "waarnemingen" een knop "save" voor het opslaan van alle ingevulde waarnemingen.